top of page
logo-nanoe.png

Fondata de 3 ingineri in 2008, Nanoe este o companie franceza specializata in cercetarea si producerea de materiale extrem de inovatoare. Avand in 2019 capacitatea de a produce peste 100 de tone de pulbere de inalta puritate, Nanoe este acum un producator recunoscut in domeniul pulberilor ceramice: in special in ceea ce priveste productia de ZTA (Zirconia Toughned Alumina). Datorita cunostintelor avansate din domeniul ceramicii, au lansat in 2018 noul lor brand, Zetamix: primele filamente ceramice si metalice accesibile tuturor.

.

nanoe-1.jpg

.

Linia de produse Zetamix de la Nanoe ofera pulberile si proprietatile lor la dispozitia majoritatii imprimantelor 3D FFF/FDM.

.

Inspirat de procesele de injectie a pulberii ceramice, procesul de fabricatie Zetamix consta in trei etape: printare 3D, debinduire si sinterizare. Cu o densitate de peste 99%, produsul finit se bucura de aceleasi proprietati ca si omologii sai realizati cu metode traditionale.

.
Filamentele Zetamix sunt compuse din lianti polimerici cu 50 pana la 60% pulbere ceramica. Nanoe produce trei filamente ceramice: zirconiu alb, zirconiu negru si alumina.

.

zetamix-1.jpg

.

Cum functioneaza?
...

1 * PRINTAREA 3D

1. PRINTAREA 3D

 

Filamentele sunt compatibile cu majoritatea imprimantelor FDM. Pentru un rezultat mai bun, imprimantele echipate cu un sistem de „actionare directa” sunt preferabile.

Pentru ca pudra ceramica sa poata fi usor modelata, se amesteca cu un liant. Odata printata, piesa nu este inca finala; este "verde". Pentru ca aceasta sa aiba aceleasi proprietati ca piesa realizata industrial, trebuie debinduita si sinterizata.

1-printare-3d.jpg
2 * DEBINDING

2. DEBINDING

 

Debinding-ul este procesul de indepartare a liantului. Piesele Zetamix sunt debinduite intr-o baie de acetona. La sfarsitul acestui pas, masa piesei va scadea.

2-debinding.jpg
3 * SINTERIZAREA

3. SINTERIZAREA

 

Sinterizarea este pasul tratarii unei piese la o temperatura foarte ridicata. Prin sinterizarea piesei, aceasta se densifica si isi dobandeste proprietatile mecanice finale. Dupa acest pas, piesele au o densitate de pana la 99% pentru ceramica si 95% pentru metal. In plus, obiectul sufera o retragere de 15-20%.

3-CUPTOR-ZETASINTER.jpg
4 * FINISAREA

4. FINISAREA

 

Odata ce piesa a iesit din cuptor, poate fi lustruita manual sau mecanic pentru un aspect mai luminos. Pentru piesele metalice se poate folosi si sablarea, ceea ce da rezultate foarte bune.

4-finisarea.jpg
zetamix.jpg
zetamix.jpg
white-zirconia-filament-01-443x295.png

Zirconiu alb

Filamentele de zirconiu alb sunt foarte potrivite pentru a produce unelte interne, prototipuri sau piese finale pentru produse de lux.

H13-boutique-en-ligne-496x334.jpg

OTEL H13

Acest otel permite producerea unei game largi de instrumente, cum ar fi matrite de extrudare sau matrite de injectie. Are un nivel ridicat de ductilitate, conductivitate termica si electrica si rezistenta la coroziune.

black-zirconia-filament-443x277.jpg

Zirconiu negru

Piesele printate din zirconiu negru sunt foarte potrivite pentru prototipuri si sunt rezistente la impact. In plus, datorita culorii, au si un aspect elegant.

H13-boutique-en-ligne-496x334.jpg

INOX 316L

Otelul inoxidabil este un material versatil care il face o alegere pfoarte buna pentru o gama larga de aplicatii de tooling. Mai rezistent la impact decat ceramica, este un conductor termic excelent.

alumina-443x295.jpg

Alumina

Alumina este un material rezistent la uzura si la temperaturi extreme. Este un material inert, atat un bun conductor termic, cat si izolator electric.

bottom of page