top of page
Atmat logo.jpg

ATMAT JUPITER

Spatiu nelimitat de oportunitati

.

ATMAT Jupiter este una dintre cele mai mari imprimante 3D de clasa industriala din Europa. Zona de lucru va permite sa creati obiecte de pana la 2 metri lungime. Dispozitivul este echipat cu cele mai noi solutii tehnologice de standard industrial si conceput pentru a imbunatati procesul de productie si a creste productivitatea. Masina este utilizata in sectoarele industriale, arhitecturale, auto si aviatie.

.

atmat_jUPITER.jpg

ATMAT JUPITER

Dimensiuni de printare: 2000mm x 1000mm x 1000mm

.

.

Consulta SPECIFICATIILE TEHNICE

Calitate si spatiu mare

Imprimanta ATMAT Galaxy va fi apreciata in special de companiile din sectorul industrial (inginerie, robotica, automobile sau arhitectura) care doresc sa creasca eficienta operatiunilor lor prin utilizarea tehnologiilor aditive. Utilizarea unei duze mici de 0,25 mm asigura o precizie ridicata a piesei printate. Datorita acestui lucru, echipamentul este potrivit pentru productia de serie cu volum redus, unde se acorda prioritate repetabilitatii, precum si dimensiunilor si pastrarii formei. Zona de lucru disponibila permite tiparirea unor modele mari dintr-o singura bucata, fara a fi necesara impartirea lor in piese.

Platforma in 4 puncte
IMG_20200109_132514_2-2.jpg

Platforma de lucru din granit cu sistem de incalzire in 4 zone

O platforma de lucru incalzita este o cerinta pentru printarea componentelor de dimensiuni mari. Platforma de lucru este echipata cu un sistem de incalzire in patru zone, datorita caruia utilizatorul poate fi sigur ca intreaga platforma de lucru va fi incalzita la temperatura setata. Granitul, materialul folosit ca platforma de lucru, are proprietati adezive foarte bune si nu se deformeaza in timpul printairi nici macar la cele mai mari modele.

Suntem-3D_ATMAT_Jupiter_sistem performan

Sistem de imprimare performant

Imprimanta este echipata cu doua capete special concepute pentru productia la scara mare. Primul cap este unul performant, foloseste doua extrudere care au conectat rezervorul de amestecare a filamentelor. Datorita acestui lucru, se poate printa cu viteza mare, procesand pana la 0,5 kg de material pe ora. Al doilea cap este unul auxiliar si are un singur extruder, care este utilizat pentru a produce structuri de sprijin sau modele care necesita o precizie mai mare.

sistem de imprimare
pojemniki_szafa (1120 x 1156).jpg

Compartiment de filament cu recipiente de dezumidificare

In cazul imprimantelor 3D de format mare este important sa fie asigurata functionarea neintrerupta, care este principiul de baza pentru printurile lungi in format mare. S-a creat astfel o carcasa de filament, care poate acomoda 3 role de filament, fiecare cu o greutate de pana la 10 kg. Aceasta solutie garanteaza printarea pe termen lung si lucrul continuu, fara a fi necesara inlocuirea materialelor. In plus, filamentele sunt amplasate in recipiente cu dezumidificatoare pentru a limita absorbtia umiditatii din aer, ceea ce garanteaza stabilitatea proprietatilor lor.

compartiment dezumidificare
komora.jpg

Sistem magnetic

Miscarea capului in axele X si Y se realizeaza printr-o actiune lineara magnetica cu un codificator absolut. Acest lucru garanteaza viteze mai mari, accelerare si poziționare mai precisa. Nu are parti mecanice care pot fi deteriorate. Codificatorul permite citirea continua a pozitiei in care se afla capul, astfel incat nu exista nicio deplasare a materialului in imprimanta si fiecare strat ulterior este intotdeauna aplicat la locul potrivit.

sistem magnetic
kontrola_DSC3001.jpg

Sisteme inteligente de control al echipamentelor

Imprimanta este echipata cu sisteme inteligente de control care permit utilizatorului sa reactioneze rapid la problemele care pot aparea. In caz de pana de curent, utilizatorul poate relua procesul de imprimare astfel incat, in cazul printaririi care dureaza cateva zile, garanteaza stabilitatea si producția neintrerupta. Dispozitivul este, de asemenea, echipat cu un senzor de lipsa a fluxului de filament, prevenind intreruperea brusca a printarii, precum si un senzor pentru masurarea greutatii filamentului, permitand estimarea cantitatii de material necesara pentru printarea modelului pregatit. In plus, dispozitivul este echipat cu calibrare automata a inaltimii duzei, sistem de calibrare semiautomat, schimb semiautomat de filamente si nivelare automata a XY.

sisteme inteligente
naped.jpg

Camera incalzita izolata termic

Menținerea unui mediu stabil in interiorul camerei de lucru a imprimantei este o functie cheie care are impact asupra materialului utilizat pentru imprimare. Datorita temperaturii constante in modelul printat nu există nicio contracție de prelucrare, care conduce la delaminarea straturilor, iar aderarea modelului la platforma este imbunatatita.

camera incalzita
P1120375.jpg

Reporniti printarea dupa o intrerupere a alimentarii cu curent electric

In cazul unei intreruperi de curent, utilizatorul poate reporni procesul de printare. Aceasta functionalitate garanteaza stabilitatea si continuitatea proceselor de productie de cateva zile si, de asemenea, reduce pierderile de materiale. Dupa întreruperea curentului, controlerul salveaza pozitia curenta a capului, astfel incat la restabilirea fluxului curent, utilizatorul poate relua printarea din panoul de control.

reporniti

.

SPECIFICATII TEHNICE:

.

Tehnologie: FFF (Fused Filament Fabrication) / FDM (Fused Deposition Modelling)

.

ATMAT JUPITER Dimensiuni maxime de printare: 2000mm x 1000mm x 1000mm

.

Carcasa: Constructie stabila din tabla de aluminiu. Sistem de iluminare si comutator de siguranta la exteriorul carcasei. Compartiment separat pentru materiale.

.

Mediu de printare: inchis, camera inchisa cu control al temperaturii si filtru de carbon

Temperatura camerei de printare: 45°C

.

Platforma: Calibrare automata, Sistem de incalzire cu platforma de lucru in 4 zone

Material platforma de printare: granit

Temperatura maxima a platformei de printare: 100°C

.

Diametru duza: Principal: 1 mm, 1.5 mm, 2 mm; Auxiliar: 0.5 mm, 1 mm, 1.5 mm

Numar capete de printare: 2

Numar de extrudere: 3

Tip extruder: Direct Extruder

Temperatura maxima a capului de printare: 340°C

.

Rezolutie (inaltimea stratului): 0.2 – 1 mm

Precizie de pozitionare pe axele X/Y: 50 microni

Precizie de pozitionare pe axa Z: 10 microni

.

Software: Simplify3D

Fisiere: *.stl, *.obj

.

Viteza nominala de printare: 200 mm/s

Viteza HQ (high quality) de printare: 100 mm/s

Viteza maxima de deplasare: 300 mm/s

.

Materiale: PLA, PET-G, PA, ABS*, Suport: PVA (*pentru printuri cu geometrie limitata)

Diametrul filamentului: 2.85 mm

Forma filament: rola

Greutate role de printare: 3 x 2.5kg / 4kg / 8kg

.

Conectivitate: USB 2.0 stick

Control: HMI cu interfata personalizata

.

Temperatura ambientala de lucru: 10-30°C

Tensiune de alimentare: 400V / 50Hz

Consum maxim: 2700W

Consumul mediu de energie (în funcțiune) pentru PLA: 2500W

.

Dimensiuni echipament: 3825mm x 2375mm x 2750mm

Greutate: 3000kg

Garantie: 1 an pentru persoane juridice

.

Specificatii tehnice
Cumpara ATMAT JUPITER
Jupiter 240_240_bez_tła.png
Jupiter_.jpg
bottom of page