top of page
453-59-max.png

.

Dispozitiv inteligent de netezire cu ajutorul vaporilor

 

Zortrax Apoller este un dispozitiv inteligent care netezeste automat modelele printate 3D FDM cu vapori MEK sau acetona pentru a elimina stratificarea vizibila.

.

Post-procesare automata

 

Zortrax Apoller este un dispozitiv desktop inteligent de netezire cu ajutorul vaporilor care ofera performante de clasa industriala. Fiecare aspect al procesului de netezire este gestionat de algoritmi proprietari pentru a obtine aspectul modelelor printate 3D FDM similar cu articolele turnate prin injectie.

Apoller-s1.jpg

Viteza si usurinta in utilizare

Modelele trebuie plasate intr-o camera de netezire dublu etansata cu dimensiunile de 300 x 250 x 250 mm. Setarile sunt apoi selectate pe un ecran tactil intuitiv. Odata ce s-a terminat, Zortrax Apoller are nevoie de doar 3 ore pentru a netezi uniform toate modelele din interiorul camerei.

Apoller-s4.jpg

Siguranta certificata

Sistemele de siguranta cu multiple niveluri de redundanta au fost proiectate pentru a indeplini standardele inalte impuse de Directiva ATEX 2014/34 / UE care reglementeaza echipamentele destinate atmosferelor explozive. De aceea, Zortrax Apoller este usor de implementat si de utilizat in siguranta in ateliere.

Apoller-s2.jpg

Tehnologia SVS

Tehnologia SVS a echipamentului Zortrax Apoller se bazeaza pe algoritmi proprietari avansati care gestioneaza temperatura, presiunea si concentratia vaporilor de solvent intr-o camera dubla sigilata, etansa. Presiunea din interiorul camerei este mentinuta in orice moment sub presiunea atmosferica pentru a impiedica vaporii sa iasa in afara.

Apoller-s5.jpg

Compatibilitate larga

Zortrax Apoller functioneaza atat cu acetona cat si cu butanona (MEK), care sunt disponibile pe scara larga si sunt niste solventi necostisitori. Dispozitivul poate edita modele 3D printate cu Z-ABS, Z-ULTRAT, Z-ULTRAT Plus, Z-ASA Pro si Z-HIPS sau cu echivalentele lor terte.

Apoller-s3.jpg

Calitate si eficienta

Vaporii din interiorul camerei de netezire circula ascendent pentru a acoperi uniform modelul. In acest fel, toate suprafetele sunt uniformizate. Dupa terminarea procesului de netezire, Zortrax Apoller scade temperatura din interior pentru a condensa solventul in exces si pentru a-l readuce inapoi in rezervor. O sticla de 300 ml de acetona sau MEK poate fi reutilizata pentru mai multe sesiuni de netezire.

Faceti cunostinta cu tehnologia SVS

Zortrax Apoller utilizeaza tehnologia Zortrax SVS (Smart Vapor Smoothing) pentru a lucra atat cu acetona, cat si cu butanona (MEK).

Tehnologia inteligenta de netezire cu ajutorul vaporizarii (SVS) utilizeaza algoritmi brevetati pentru a controla temperatura, presiunea si concentratia vaporilor de solvent in camera de netezire a lui Apoller. Mai intai, camera de netezire este incalzita suficient pentru a vaporiza solventul depus in recipientul aflat sub tava de sticla. Vaporii sunt apoi circulati in spirale ascendente pentru a uniformiza modelele prin topirea superficiala a suprafetelor lor. Apoi, camera este incalzita pentru a usca printul. In cele din urma, solventul ramas este readus in rezervor. Intregul proces dureaza 3 ore, indiferent de cate modele sunt plasate in camera de netezire. Modelele sunt gata de utilizat la scurt timp dupa terminarea procesului SVS.

Accepta toate imprimantele 3D FDM

 

Zortrax Apoller poate post-procesa modele printate pe orice imprimanta 3D FDM. Dispozitivul este compatibil cu filamentele pe baza de ABS, HIPS si ASA, indiferent de producator. Acest lucru face din Zortrax Apoller un echipament cu adevarat autonom, care nu forteaza utilizatorul la o alegere speciala de furnizori de imprimante 3D sau filamente.

 

Aspectul pieselor turnate prin injectie

Zortrax Apoller poate prelucra modelele printate 3D cu Z-ABS, Z-ULTRAT, Z-ULTRAT Plus, Z-ASA Pro si Z-HIPS sau cu echivalentele lor. Materialele pe baza de HIPS pot fi netezite exclusiv cu MEK, in timp ce acetona este recomandata pentru Z-ASA. Pentru toate celelalte filamente acceptate se aplica atat acetona, cat si MEK. Procesul de netezire a materialelor pe baza de ASA le confera un finisaj mat. Alte filamente vor genera suprafete lucioase. Sistemul de circulatie a vaporilor garanteaza ca modelele cu forme complicate sunt netezite uniform. De asemenea, Zortrax Apoller usuca automat printurile care le face gata de utilizare la scurt timp dupa scoaterea lor din camera de netezire. Asta face ca Zortrax Apoller sa fie un dispozitiv de birou care ofera o performanta de clasa industriala.

 

O sa de bicicleta printata 3D cu Z-ULTRAT netezita in                     O sa de bicicleta printata 3D cu Z-ASA Pro netezita in

   Zortrax Apoller pentru a obtine un finisaj lucios.                                      Zortrax Apoller pentru a obtine un finisaj mat.

 

Functionarea inteligenta a vaporilor

Tehnologia SVS (Smart Vapor Smoothing) este compatibila atat cu acetona cat si cu butanona (MEK).

Functioneaza in 4 pasi simpli.

 

 

Pasul 1 Umpleti rezervorul

 

Rezervorul pentru solventi din Zortrax Apoller trebuie umplut cu acetona sau MEK, in functie de tipul de filament din care au fost printate 3D modelele destinate netezirii.

 

Pasul 2 Amplasati modelele

 

Modelele trebuie amplasate in interiorul camerei de netezire la 2-3 cm unul de celalalt. Camera trebuie inchisa pentru a continua.

 

Pasul 3 Alegeti setarile

 

Tipul de filament din care modelele au fost printate 3D si tipul de solvent din rezervor trebuie selectate cu ajutorul un ui ecran tactil intuitiv.

 

Pasul 4 Scoateti modelele

 

Modelele trebuie scoase din camera dupa terminarea procesului de netezire. Acestea sunt uscate si sunt imediat sigure pentru utilizare. Nu sunt necesare alte masuri de siguranta.

 

Sistem de vidare

 

Sistemul de vidare al lui Zortrax Apoller impiedica presiunea din interiorul camerei de netezire sa depaseasca presiunea din exteriorul acesteia chiar si dupa evaporarea solventului. De aceea, vaporii sunt tinuti in interiorul camerei in loc sa fie impinsi in afara din ea. Sistemul de vidare actioneaza si ca o masura suplimentara de siguranta deoarece mentine usa camerei inchisa chiar si atunci cand exista o intrerupere a alimentarii cu energie electrica. Pentru a face acest lucru posibil, camera de netezire din Zortrax Apoller este ermetizata fata de mediul inconjurator prin doua seturi de sisteme de siguranta.

 

Sistemul avansat de circulare si condensare a vaporilor

 

Aerul din camera de netezire Zortrax Apoller este circulat printr-un sistem proiectat meticulos pentru a garanta o netezire automatizata de inalta calitate. Detaliile fragile si complexe sunt acoperite cu mai putin solvent pentru a mentine forma intacta. Modelele sunt acoperite uniform cu solventi, deoarece vaporii se deplaseaza in interiorul camerei intr-o spirala ascendenta. In ultima etapa, peretii camerei de netezire sunt raciti, ceea ce permite ca vaporii excesivi sa  condenseze pe suprafata lor. Solventul lichid apoi revine in rezervor pentru a fi refolosit in viitoarele sesiuni de netezire.

 

Sistemul avansat de siguranta

 

Datorita redundantei proiectate cu atentie in sistem, Zortrax Apoller ofera fiabilitate de clasa industriala. Dispozitivul este dublu sigilat fata de mediul inconjurator. In orice moment, presiunea din interiorul camerei de netezire este mentinuta sub presiunea din incapere. In afara de sistemul dublu de ermetizare, acesta este un alt nivel de redundanta in sistemul de siguranta care impiedica eliminarea aburilor din camera de netezire. De asemenea, camera ramane inchisa chiar si atunci cand exista o intrerupere a alimentarii cu energie electrica, ceea ce conduce la blocarea electromagnetica a sistemului de deschidere. Cand energia electrica revine, Zortrax Apoller va decontamina automat camera inainte de a permite oricui sa o deschida.

Apoller6.jpg

 

Respectarea directivei ATEX

 

Sistemele de siguranta au fost proiectate pentru a indeplini standardele inalte impuse de Directiva ATEX 2014/34 / UE care reglementeaza echipamentele destinate atmosferelor explozive. Directiva ATEX cuprinde doua directive UE care reglementeaza ce echipamente sunt permise si ce masuri de siguranta sunt necesare intr-un mediu cu o atmosfera exploziva. Denumirea "ATEX" este derivata din titlul francez al Directivei 94/9 / CE: "Aparate de aerosoli pentru explozivi atmosferici".

 

Netezire in serie

 

Zortrax Apoller este atat automatizat, cat si rapid, ceea ce il face un echipament perfect de netezire pentru o ferma de printare 3D.

Intregul spatiu de lucru poate fi umplut cu modele, cu conditia ca acestea sa fie asezate la 2-3 cm unul de celalalt. Dispozitivul are nevoie de acelasi timp de netezire si de aceeasi cantitate de solvent pentru a asigura aceeasi calitate a netezirii, indiferent de numarul de modele introduse in camera.

Apoller7.jpg

 

O imprimanta Zortrax M200 Plus 3D printeaza un model al unui capac de cutie de viteze in 73h 40 min, lucrand cu Z-ABS pe inaltimea stratului de 0,14 mm si infill de 50%. Imprimanta poate printa doua astfel de modele pe saptamana, iar cele doua modele pot fi netezite de Zortrax Apoller dintr-o data. Aceasta inseamna ca printarea 3D de 147h 20min poate fi netezita in doar 3 ore. Astfel, Zortrax Apoller poate procesa o productie saptamanala de patru imprimante 3D intr-o singura zi.

Doresc o oferta pentru echipamentul Zortrax Apoller

Thanks! Message sent.

bottom of page